Sabine Specht – Schoonheidssalon

“Ik geniet het meest als mensen helemaal opgeladen de deur uitgaan”

“Als schoonheidsspecialiste ben ik een soort kunstenaar. Ik maak een schilderijtje van iemand”, vertelt de 23-jarige Sabine Specht gepassioneerd. Sinds 2010 heeft zij haar eigen schoonheidssalon aan huis in Pierik.

Nadat haar tante haar tipte over het vak is ze naar de MBO-opleiding tot schoonheidsspecialiste gegaan. Ze woonde destijds in Hoofddorp en liep daar tijdens haar studie stage bij de DA. “Tijdens die stage werd mij door hen een baan aangeboden”, vertelt Specht stralend. In 2006 sleepte zij het diploma binnen, waarna ze direct fulltime als schoonheidsspecialiste bij de drogist aan de slag ging. “Na een tijdje werd ik overgeplaatst naar een andere DA in de stad. Daar werkte ik in mijn eigen salon.”

In 2008 verhuisde Specht naar Zwolle. Samen met haar vriend kocht ze een huis in Pierik. Ze wist direct al dat ze een eigen salon aan huis wilde opzetten. Na alles goed te hebben uitgedacht opende ze in 2010 de deuren van haar Be Beautiful Salon. Eigen baas zijn vindt ze heerlijk, ze zou niet anders meer willen. “Toen ik onder een baas werkte had ik veel meer tijdsdruk. Ik had ongeveer een uurtje per klant, met daarbij een kwartiertje uitlooptijd.” Zo strak zat haar planning in elkaar. “Ik wil klanten meer persoonlijke aandacht kunnen geven, dat vind ik erg belangrijk. Ik plan mensen nu zo lang in als ik denk nodig te hebben. Uitlopen is geen probleem, ik houd altijd ruime tijd vrij tussen mijn afspraken.”

Ze wil een zo breed mogelijk publiek aantrekken. Daarom heeft zij er bewust voor gekozen om haar praktijk aan huis te hebben. “Als ik een ruimte zou huren bijvoorbeeld aan de Assendorperstraat en daarin een praktijk zou beginnen, is dat duurder. Mijn prijzen moeten dan ook stijgen zodat ik kan rondkomen, dat wil ik niet.” Ze vertelt dat ze het moet hebben van mond-tot-mondreclame en van haar website. “Ik heb wel eens geadverteerd in een krant, hier kreeg ik geen reacties op. Dit koste dus alleen maar onnodig veel geld.”

Specht geeft aan ontzettend veel plezier te hebben in haar werk. Dit plezier wil ze ook uitstralen. “Ik heb een open persoonlijkheid en maak het graag gezellig. Mijn praktijk staat dan ook voor huiselijke gezelligheid.” Glimlachend voegt ze daar aan toe dat ze van haar hobby haar werk heeft gemaakt. “Ik ben echt trots dat ik mijn droom heb kunnen waarmaken.” Ze was als kind al met make-up bezig. “Mijn moeder werkte een tijdje voor een make-up merk en verkocht dat bij mensen thuis. Voordat zij dit werk van huis vertrok maakte zij zich heel mooi op. Dit deed ik na, want ik vond het prachtig.”

“Ik geniet het meest wanneer mijn klanten na ‘mijn APK-tje’ weer helemaal opgeladen de deur uitgaan”, lacht ze. Ook vindt ze het iedere keer weer fijn als mensen bij haar terugkomen. “Als nieuwe klanten een tweede afspraak willen maken, voelt dat alsof ik mijn doel gehaald heb. Het voelt als een groot compliment.”

Ze heeft nog grote plannen voor de toekomst.“Ik ben momenteel bezig met het opzetten van make-up workshops om bij mensen thuis te geven. Ik wil mijn klanten laten zien welke make-up het beste bij hen past. Ook wil ik uitleggen dat huidverzorging zo belangrijk is.

Sabine Specht werkt alle doordeweekse dagen en ook op avonden. Op zaterdag alleen in overleg. Voor meer informatie zie: http://www.bebeautifulsalon.nl

<

Plaats een reactie