Muslum Boran – Turkse Bakker

Het broodjespaleis draait op volle toeren

Het is sinds vijf jaar niet meer mogelijk om een broodje te kopen in de winkel van het Broodjespaleis. Maar niet getreurd, u kunt nog altijd genieten van de ‘speciale broden’ van de Turkse bakkerij. Heeft u ooit een broodje gegeten bij Vito’s in het centrum, of een Turks brood gekocht bij de Boni, de Super de Boer, of één van de vele C1000’s in Zwolle? Dan heeft u het Turkse brood gegeten wat de heren Boran en Aydin in het Broodjespaleis aan de Molenweg in Zwolle dagelijks vers voor u bereiden.

Muslum Boran en Erol Aydin bakken al zes jaar diverse Turkse broden in de bakkerij. Op 16 januari 2006 namen de gepassioneerde bakkers het pand over en begonnen aan hun eigen bedrijf ‘Het Broodjespaleis’. Het bedrijfspand zelf bestaat al 20 jaar. De heren namen het pand destijds over van een Turkse bakker die het hoofd niet meer boven water kon houden en failliet dreigde te gaan. “We hebben de winkel overgenomen en besloten te kijken hoe het zou lopen. De winkel is slechts een half jaartje tot een jaar open geweest. Het bracht te weinig op.”

De winkel is nu in gebruik als opslagruimte, maar toch draait het bedrijf goed. Het Broodjespaleis levert dagelijks aan verschillende grote bedrijven en restaurants in Zwolle. Maar het levert ook aan grootste klant Vito’s, verschillende andere restaurants en aan het grootste saunacomplex in Emst. Dit zijn zomaar een aantal vaste klanten die dagelijks telefonisch Turks brood bestellen. “De winkel is niet specifiek ons doel geweest. Onze focus ligt bij de bedrijven en restaurants”, vertelt bakker Boran. “Veel bedrijven willen ook weten welke ingrediënten wij gebruiken, maar dat houden we natuurlijk geheim.”

Vanaf het begin af aan levert het bedrijf al producten aan bedrijven. “De winkel liep op zich wel, maar het kostte ons meer dan dat het ons opbracht”, zegt Boran. “We hebben ook helemaal geen tijd meer voor de winkel. We zijn veel te druk met het bakken van broden. Als bakkers bakken wij graag broden van goede kwaliteit. Dat is ook wat wij het liefste doen en dat is vanaf het begin ons doel geweest.” Bakker Boran heeft kwaliteit en kwantiteit bij het bakken van broden hoog in het vaandel staan. “Je levert je product aan supermarkten en het gebakken brood moet wel aan hun voorwaarden voldoen.”

Het Broodjespaleis is de enige Turkse bakkerij in Zwolle die aan grote supermarkten levert. Elke avond bakken de heren tot in de vroege uurtjes hun Turkse broden. Van maandag tot zaterdag werken zij naar de piek toe in het weekend. De bakkers zien ander Turkse bakkers niet als concurrenten. “Wij zijn de toppers van Zwolle. Wij zijn de enige die het qua capaciteit, kwaliteit en kwantiteit aankunnen om Turkse broden aan bedrijven en restaurants te leveren. Andere Turkse Bakkers zijn daar gewoon te klein voor.”

Plaats een reactie