Marianne van Ast – Bodylifeplan

Meer eten voor minder kilo’s

Marianne van Ast zit met haar zaak Bodylifeplan gevestigd aan de Van Karnebeekstraat in Assendorp. Ze is gewichtsconsulent en bewegingsdeskundige. Bodylifeplan gaat verder dan alleen helpen met afvallen. Het helpt mensen hun complete leefstijl te veranderen. “De grootste fout die mensen kunnen maken bij het afvallen is enkel minder eten. ”

“Mensen die denken dat ze door minder te eten op een verantwoorde manier kunnen afvallen hebben het mis. Ze creëren het bekende jojo-effect. Ze vallen af, om vervolgens weer net zo hard aan te komen. De meeste mensen met overgewicht hebben dit te danken aan veel te weinig te eten of door overmatig gebruik van afslankproducten.”

“Honger is de grootste boosdoener van overgewicht. Wanneer mensen dan gaan eten slaat het lichaam het eten op. Wanneer men regelmatig eet, zal het lichaam ook regelmatig het eten verbranden en zodoende blijft er veel minder achter. ”

Van Ast werkte ooit in een sportschool, maar haalde daar naar eigen zeggen te weinig voldoening uit. “Ik was soms als instructrice bezig met dertig mensen tegelijk. Ik kan hen op die manier nooit allemaal de persoonlijke begeleiding geven die ik zou willen. Bij Bodylifeplan komen mensen op afspraak en zodoende zijn er maximaal negen mensen tegelijkertijd aan het sporten. De intensieve begeleiding die ik hier kan geven werpt duidelijk zijn vruchten af.”

“Iedereen die hier komt werkt met een eigen programma, zowel op het gebied van voedsel als beweging. Naast het feit dat mensen gaan afvallen, zullen ze zich ook fitter voelen. Mensen worden elke week gewogen en gemeten. Daarnaast krijgen ze een boodschappenlijstje mee voor de komende week. Zodoende maken we een mooie dubbelslag.”

Naast het sport- en eetgedeelte is er bij Bodylifeplan ook ruimte voor persoonlijke coaching. “Veel problemen die met eten te maken hebben komen door hormonen, zeker bij vrouwen. Daarnaast kunnen situaties in de privé- of werksfeer er voor zorgen dat mensen anders gaan eten. Om echt tot een blijvende verandering te kunnen zorgen in iemands leven is het soms niet voldoende om enkel te sporten en gezonder te eten. We praten niet alleen over de dingen die verkeerd gaan, maar juist ook over oplossingen. Ik word hierbij geholpen door Jacqueline Diepman.”

Bodylifeplan zet zich ook in voor een project in Senegal. Bent u benieuwd wat dit project inhoudt? Kijk snel op http://www.bodylifeplan.nl/fc_body.html

Plaats een reactie